Geef elkaar glans

 

Van oudsher worden de donkere dagen voor Kerst gezien als opgang naar het licht. Het nieuwe jaar staat voor de deur. Een nieuw jaar vol nieuwe mogelijkheden. Het is ook een periode om terug te kijken, even stil staan bij….. Hoe was het afgelopen jaar? Wat is er allemaal gepasseerd?

Welke verhalen kun jij erover vertellen? Wat is jouw verhaal? Verhalen zijn de essentie van het leven. Als ik terug kijk naar het jaar 2019 dan zie ik wereldwijd ‘onrust’. Wat zegt ons dit? Het lijkt alsof de glans weg is.

Laten we elkaar in 2020 een mooi verhaal gunnen. Klein of groot het maakt niet uit. Een verhaal vanuit vertrouwen, respect, liefde en ook zorgen voor elkaar. Echt zorgen voor elkaar op allerlei gebied. Mensen niet in de kou laten staan. Of je nou een klein of groot gebaar doet.

 “Laten we in 2020 naar elkaar omzien. Geef elkaar de Glans terug”

Elk land heeft z’n eigen ritueel om het oude jaar af te sluiten en om het nieuwe jaar te verwelkomen.

Denk aan tradities als vuurwerk, eindejaar conference, iets ritueel verbranden(een wens, een grote pop,..), einde jaar schoonmaak, met  pannen en pollepels de straat op en zoveel mogelijk lawaai maken, van een stoel het nieuwe jaar inspringen, samen zijn, eten / drinken, 12 druiven eten klokslag 24.00 uur en op elke slag een druif weg werken voor voorspoed en geluk, elkaar besprenkelen of nat spuiten met water en ga zo maar door.

Welk ritueel heb jij?